Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Rejseråd > Camino de Santiago – tips til pilgrimmen

Rejseråd

Camino de Santiago – tips til pilgrimmen

Camino de Santiago – tips til pilgrimmen
april 19
12:44 2015

El camino de Santiago, også kendt som Caminoen eller Jakobsvejen, er navnet på pilgrimsruterne til disciplen Jakobs grav, som menes at være i katedralen i byen Santiago de Compostela i Galicien i det nordvestlige Spanien. Mange tager derfor ruten som en form for spirituel rejse.

I dag vil vi give nogle tips, der kan være nyttige, hvis du er interesseret i at tage pilgrimsruten til Santiago. Vi behøver næsten ikke at opfordre dig til at tage din rygsæk og begynde at gå: Det er en oplevelse du aldrig vil glemme.

1. Vægten af din rygsæk og din fysiske form

Det burde være sund fornuft, men hvis du ikke har opdaget det, så er det ikke bare en smuttur til supermarkedet. Denne pilgrimstur kræver grundig forberedelse og kun det absolut nødvendige. Du kommer til at gå mellem 25 og 30 km. hver dag, så hver enkelt unødvendige ting du tager med vil blive tungere og tungere. Glem ikke en lommelygte, lommekniv, komfortable sko, fornuftigt tøj og vigtigst af alt: vand.

2. Følg de gule pile

Der er gule pile langs hele ruten. Hvis du bare følger dem, så farer du (næsten) aldrig vild. Nogle gange ændrer markeringerne sig til et andet symbol, f.eks. en muslingeskal. Hvis du alligevel farer vild, så lad være at gå i panik! Gå tilbage, og med en smule tålmodighed vil du snart være tilbage på rette vej.

1180962239_ErJeo-XL

3. Årstid

Det betyder ikke så meget hvilken årstid du vælger. Vi anbefaler april, maj, juni, september og oktober, fordi det er der, at det er nemmest at finde hostels og vejret er bedre.  I juli og august er det bagende varmt og samtidig er der fyld med pilgrimme.

4. Hostels

Der er hostels hver 10. eller 15. km. mere eller mindre. De er gratis, men man er altid velkommen til at give et lille beløb for at vise sin taknemmelighed. Heldigvis er der meget få tyverier, når det kommer til pilgrimme og hostels. Alligevel bør man følge almindelig sikkerhedspraksis, især hvis du har dine værdier med: penge, mobiltelefon, kamera…Hold altid øje med dem.

5.  Pilgrimspas

For at kunne benytte dig af overnatningsmulighederne langs ruten, så skal du have et pilgrimspas. Det er let af få fat i alle kirker, rådhuse eller politistationer. Når du ankommer til Santiago, vil du modtage det såkaldte Compostela, et bevis på din fuldførelse af pilgrimsruten.

cred1

About Author

Kristian

Kristian

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment