Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Tema > 4 bøger om 4 byer

Tema

4 bøger om 4 byer

4 bøger om 4 byer
maj 18
20:03 2015

Der er byer, gader og nabolag som du vil forelske dig i igennem siderne på en bog. Sæt dig godt til rette, slap af og forbered, fordi disse bøger vil give dig lyst til at pakke til din næste rejse.

Barcelona og “Vindens skygge”

Vi befinder os i efterkrigstidens Barcelona, år 1945. Daniel Sempere er 11 år gammel, da hans far tager ham til kirkegården for glemte bøger, lige midt i byen. Der finder han en forhekset bog. Fra da af vil vi opdage forfatterens livshistorie, mens Daniels liv skælver, som han vokser op. Fortid og fremtid vil smelte sammen i en by såret af krig og fuld af hemmeligheder.

©Arxiu Foogràfic de Barcelona. Josep Brangulí. bcn000485 (Large)

Edinburgh og “Trainspotting”

Du har måske set filmen, og anede ikke at der var en bog før den, før nu! Husker du Ewan McGregor komme løbende ned af Princess Street mens han efterlader Waverley Station bag sig. Dagslyset, husene lavet af sten, brostensvejene…Edinburgh er fuld af charme, men den har også en hård side, som Irvine Welsh gengav bedre end nogen anden.

f897ef348754b3ec8995548b0240ece5-d398rlg

Stockholm og “Pigen der legede med ilden”

På bare et kapitel, den første bog i Millennium-trilogien skrevet af Stieg Larsson, fanger den dig i en tur gennem forbrydelser, puslespil og uforudsete plot twists i den svenske avant-garde og mystiske hovedstad. Hvis du besøger byen, så glem ikke at tage til steder som Gôtgatan, hvor hovedpersonens kontor befinder sig, eller Mallgvists Kaffebar for noget sødt.

13803558

Lissabon og “Pereira maintains”

Skrevet af den italienske fortatter Antonio Tabucchi, udspiller denne roman sig i Lissabon i 1938 under Antonio Salazars fascistiske styre. Historien følger Pereira, en journalist, der plejede at skrive mørke kronikker, men nu skriver kulturklummen for en lille avis, The Lisboa. Han er en stille mand hvis verden bliver vendt på hovedet, da han møder den unge mand Monteiro Rossi, der kæmper imod regimet. Pereira må nu kæmpe med sin samvittighed, og restriktionerne i den mørkeste periode i Portugals historie.

13803558

About Author

Kristian

Kristian

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment