Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Rejseråd > Nyttige tips til turen Prag-Wien-Budapest

Rejseråd

Nyttige tips til turen Prag-Wien-Budapest

Nyttige tips til turen Prag-Wien-Budapest
maj 18
20:35 2015

Prag, Wien og Budapest former en meget velbesøgt trekant takket være den korte distance imellem dem, og mange turister besøger dem traditionelt på samme tur. Idag vil hjælpe dig til at få den bedste oplevelse med nogle praktiske tips, så du kan rejse i dit eget tempo og uden problemer.

Ankomst til Prag

Lufthavnen befinder sig 16 km vest for Prag. Det er den vigtigste lufthavn i landet, så du vil ikke få problemer med at finde flybilletter. Når du ankommer, vil du se frem til at udforske Prags gader, og for at kunne gøre det, vil vi anbefale dig at tage en af de busser, der forbinder lufthavnen med centrum. Du kan tage bus 119 fra terminalerne 1 og 2, og de vil for under en euro tage dig til Dejvická på 20 minutter, mere eller mindre. Derfra kan du tage metro linje A. Bus 100 vil tage dig til Zlicín, hvor du kan tage linje B. Hvis du ankommer efter midnat, så skal du tage bus 510 til Divoka Sarka hvor sporvogn 51 venter.

prague_czech_republic-1527645

Sådan kommer du fra Prag til Wien

Den mest passende måde at dække denne distance på er med tog. Der er ni direkte tog mellem Prag og Wien, og to af dem er nattog. Det tager lidt mindre end fireogenhalv time at komme fra hovedstationen i Prag til Wien Meidling station. Prisen svinger fra 50 til 74 euro, alt efter hvilket type tog og klasse du vælger.

Hvis du gerne vil rejse med bus, så er der to firmaer, der dækker denne rute: Student Agency fra Florenc station i Prag for 18 euro; og Eurolines, også fra Florenc station for 20 euro. Begge firmaer får dig til Wien på lidt mere end 5 timer.

3029123-poster-p-shutterstock156125846

Sådan kommer du fra Wien til Budapest

I dette tilfælde kan man også vælge mellem tog og bus. Der er tre internationale togstationer i Budapest, og otte daglige afgange til at forbinde begge byer. Turen tager omkring tre timer, og prisen for et sæde på anden klasse er 58 euro, og 72 for et på første klasse. Men hvis du gerne vil spare, så er bussen det rette valg for dig: Det vil også tage dig tre timer at ankomme til Budapest, men du skal kun betale 20 euro. Firmaet Volánbusz har fem daglige busser, så du kan vælge det tidspunkt, der passer dig bedst.

Parliament_Building_Budapest_Hungary

About Author

Kristian

Kristian

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment