Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Europa > 5 hemmeligheder i Madrid du sikkert ikke kendte

Europa

5 hemmeligheder i Madrid du sikkert ikke kendte

5 hemmeligheder i Madrid du sikkert ikke kendte
juni 26
14:33 2015

5 secrets of Madrid you probably didn’t know

Der er skønne hjørner og finurligheder i den spanske hovedstad, som der ikke dukker op i turistguiderne eller på de første sider af Google. De skal opdages ved at gå rundt og spekulere i byen, helt tilfældigt.

Komplimenter på gaden var forbudte

Især under diktatoren Primo de Rivera, fra 1923 til 1930. Der blev vedtaget en lov, der indebar en finansiel straf til alle mænd, der vovede at ophøje de kvindelige fortrin. Men mændene i Madrid fandt nemt måder ikke at adlyde denne lov, og istedet for at råbe komplimentet højt, så skrev de dem på store skilte.

piropo1

Verdens ældste restaurant

Vi lover dig, vi lyver ikke: Den er her, i Madrid. Casa Botín åbnede i 1725, og ved disse borde har mange store personligheder og berømtheder spist: Truman Capote, Hemingway og den fantastiske maler Goya, Der rent faktisk arbejdede der som opvasker.

20100905125003_4960175617_29150e5472_b

Den studerende pige, der forklædte sig som dreng

Selvom du allerede kender Malasaña-kvarteret, så er vi sikre på, at du aldrig rigtigt har lagt mærke til hende. Hun står i Calle de Pez, og hendes navn er Julia. Legenden siger, at hun plejede at klæde sig ud som dreng for at kunne gå til forelæsninger på universitetet. Hvorfor? Fordi i 19-hundredtallet, var det ulovligt for kvinder.

art05108_zps561136fb

Prinsessens tårn

Der var engang en prinsesse, hvis far låste hende inde i dette tårn, hvor hun venter på en pris kommer og redder hende… Det er selvfølgelig ikke rigtigt, men dette næsten flydende tårn  i Manzanares el Real-reservoiret, kunne være den perfekte scene til det eventyr. Der mangler bare én karakter: Den frygtindgydende drage og et par forhindringer (en uhyggelig hængebro eller nogle fælder) før prinsen kunne nå hende.

Santillana

En skjult terrasse

Denne halvt-ødelagte bygning, der engang var ejet af Escuelas Pías, i Lavapiés-bydelen, gemmer en af de bedste terrasser i hele byen. Udsigten er fuldstændig betagende, og området kunne ikke være bedre til at få et par øl med sine venner og derefter tage ud og feste.

Madrid 8 de Agosto 2008.Terraza  Gaudeamus CafŽ . © Dani Pozo

About Author

Kristian

Kristian

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment