Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Tema > At rejse og litteratur: 4 litterære destinationer

Tema

At rejse og litteratur: 4 litterære destinationer

At rejse og litteratur: 4 litterære destinationer
juli 12
18:34 2015

Hvis du er en af de passionerede læsere, der leder efter oplevelser gennem nye romaner og dine favoritter, så er én by aldrig nok . Og så, hvorfor vælge? Her har du 4 kendte literære destinationer, der var inspiration for Dickens, Shakespeare eller Murakemi. Pak dine ting for verdensturneén begynder om 3..2…1.. nu!

Barcelona, roser og litteratur

Der er en smuk tradition, hvor man hver 23. april. Verdens bogdag, hvor elskere skal bytte roser og bøger. Hele byen eksploderer i et virvar af litteratur og forfattere, der dukker op for at signere deres seneste udgivelse. I Barcelona er der pragtfulde hjørner, hvor du kan nyde litteraturen, men den mest kendte er restauranten Els 4 Gats, grundlagt i 1887 lige midt i den modernistiske bevægelse og hvor malere og poeter som Joan Maragall eller Rubén Dario plejede at komme.

els4gats

London: Uendelige litterære ruter

Shakespeare, Oscar Wilde, Dickens, Sir Arthur Conan Doyle… Allesammen havde de noget tilfælles: Londons gader. Turisttilbuddet for at følge deres spor gennem byen er ret stort og inspirerende. Du skal bare vælge hvilken der passer dig bedst! Vi vil fremhæve to mindeværdige steder: Kensington Gardens, tæt ved centrum og hvor James Barrie mødte en ung enkemor og hendes yndige børn og hund. Det er sådan historien om Peter Pan blev født; og du vil elske at lære British Library at kende, hvor du kan gå amok på grund af det kæmpe antal bøger.

o-LONDON-facebook

St. Petersborg og beundrere af russiske forfattere

Vi bevæger os til byen St. Petersborg, vugge til nogle af de store forfattere som Dostoyevsky hvis husmuseum kan besøges. Han brugte sine sidste år her, mens hans skrev Brødrene Karamazov. I denne by vil du også finde husmuesum for Alexander Pushkin og litteraturcaféen, hvor Pushkin fik sin sidste middag inden hans død på grund af en fatal duel i 1837.

2418

Tokyo, Murakami og haiku

Dette er byen, som Murakami brugte som lokation for sin roman 1Q84, hvor et alternativt og surrealistisk Tokyo blev vist frem for læseren. Du kan sammenligne den rigtige med Murakamis, mens ud vandrer rundt i byen. Hvis du er fan, så besøg Waseda University, hvor han studerede litteratur og dramaturgi og lavede sine første skrevne værker. Oh hvis du er i Tokyo, så gå ikke glip af muligheden for at besøge Basho Museum. Basho var skaberen af Haiku, korte digte baseret på modsætninger.

Tokyo

About Author

Kristian

Kristian

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment