Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Asien > Den perfekte kop te: Taipeis bedste kattecaféer

Asien

Den perfekte kop te: Taipeis bedste kattecaféer

juli 18
18:38 2015

Taiwan er berømt for sine delikate teer og hovedstaden, Taipei, har fremragende caféer. Det seneste årti har oplevet et opsving i dillen kattecaféer (eller kattekaffe som de er kendt i Taiwan). En café kvalificerer sig til titlen, hvis det har en eller flere katte slentrende – eller mere sandsynligt blundende – på stedet.

En smule historie

Verdens første katte.café var beliggende i Taipei. Den hed Cat Flower Garden og den eksisterer stadig idag, selvom den nu hedder Café & Cats 1998 (see under). Konceptet kat-apulterede og nu er der omkring 50 katte-caféer i Taipei alene, samt en håndfuld katte-barer og selv katte-frisører og katte-massagesteder. Nogle katte-caféer har også en hund eller to.

Katte-café etikette

Mens de fleste af Taipeis katte-caféer ikke tager penge for at komme ind (modsat katte-caféer i andre dele af verden), så bliver ledelsen naturligvis irriterede, hvis du kun kommer for at tage billeder af dyrene. Kaffen er god, så bestil en kop og nyd dyrene en eftermiddag.

Den originale katte-café

Nekokaigi,_a_cat_cafe_in_Kyoto_-_March_16,_2010

Moderen til Taipeis katte-caféer, Café & Cats 1998 (129 Fuhua Rd, Shilin, MRT Zhishan, 02 2835 3335) er hjem til 14 katte og tre hunde (inkluderende en lodden golden retreiver). Hylderne er pakket med et menageri af nips med kattetema. Du kan købe snacks til at fodre kattene med – det vil vinde dig et par minutter hektisk kattevenskab – eller hvis du er heldig kommer der én og sover i kurven ved siden af dig (der er én på hvert bord). Lattene er cremede og kommer med et kattepote-design i skummet, der holder helt til bunden af koppen.

Den mest komfortable katte-café

The Lightened (facebook.com/thelightened) har Taipeis mest vamsede lænestol – et hvidt stykke af himlem, som man kan synke ned i. De har to katte, usædvanligt for Taipei, er de frie til at strejfe rundt udenfor. Selvom, for at være fair, Hua Hua, en blød sort, rød og hvid sæk af en kat, oftest bliver set sovende i haveområdet ude foran. The Lightened handler med fair trade kaffe, og, da det er nær National Taiwan University, har det en afslappet vibe.

Den arbejdende katte-café

img_0637

Tag din bærbare med til Yaboo Cafe (facebook.com/yaboo.lalala) et hipster-sted med røde polerede vægge, finurlig kunst og to bosiddende katte. Kaffen er en smule syrlig, men Tiger Face, den bløde grå hunkat, er sød og ligesom katte over hele verden, er hun glad for at gå over tastaturer.

About Author

Kristian

Kristian

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment