Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Europa > 5 spanske opskrifter du skal smage mindst én gang i dit liv

Europa

5 spanske opskrifter du skal smage mindst én gang i dit liv

5 spanske opskrifter du skal smage mindst én gang i dit liv
september 28
14:37 2015

Det spanske køkken er intenst, varieret og, mest af alt, velsmagende! I dag synes vi at du skal have en tur gennem nogle af de opskrifter, som du kan finde i dette utrolige land. Fra nord til syd, her er der 5 lækre retter, som du bliver nødt til at smage.

Dronningen: Tortilla de Patatas

Rygtet siger, at det første kendte dokument, der refererer til denne spanske omelet kan dateres til 1817 i Navarra. Men nogle indianske krøniker taler om en æggeomelet i 1519 i Amerika og Europa. Uanset hvad så kender alle spaniere i dag opskriften, og du kan smage den hvor du vil, fra Sevilla til Barcelona

tortilla-de-patatas

Andalusiens hemmelighed: Gazpacho

Hvis du planlægger at bruge sommeren i Andalusien, så vil du få brug for hjælp til at holde til temperaturen: et koldt glas gazpacho. Denne opskrift laves med tomat, agurk, løg, olivenolie, hvidløg og en lille skive brød, og man kan beskrive det som en kold suppe, selvom den skal drikkes. Hvis du vil have noget tykkere så prøv Salmorejo… nammenam!

gazpacho-andaluz1

Comunidad Valenciana: elsket takket være Paella

Originalt brugte man ordet paella om panden som man laver det i. Der er mange varianter, men hovedingrediensen er altid ris. Rygtet siger, at i begyndelsen var den valencianske paella en blanding af ris og hvad man lige havde: kylling, kanin, grøntsager… men opskriften udviklede sig som årene gik, og nu er det ret normalt at bruge seafood som rejer blæksprutte.

paella_marisco211

Migas fra Teruel

Du kan ikke forlade Teruel uden at smage en lækker tallerken migas. Denne berømte opskrift består af noget hakket brød som er blevet opblødt i vand og salt i et døgn; så skal det steges med olivenolie og hvidløg under omrøring så det ikke brænder fast til bunden. Du kan spise det med chorizo, bacon og stegt grøn peber. Savler du allerede?

Nos-vamos-de-tapas-I-Migas

Galicisk Merienda: Tarta de Santiago

Selvom Galicien er bredt anerkendt for sin seafood, så snakker vi i dag om en af deres mest berømte desserter: Tarta de Santiago. Denne traditionelle opskrift bliver lavet med mel, smør, mandler, sukker, æg og citron, det resulterer i en lækker mandeltærte der kan dateres til det 16. århundrede. Den bliver normalt pyntet med flormelis og dekoreret med Sankt Jakobs kors.

tarta-de-santiago

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment