Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Europa > Barcelona – Spaniens stjernedestination

Europa

Barcelona – Spaniens stjernedestination

Barcelona – Spaniens stjernedestination
november 17
23:27 2015

Hvis en der har boet længe i Barcelona skulle læse min artikel, så ville han starte med at brokke sig allerede fra starten: titlen er forkert – Barcelona er ikke spansk; den er katalansk. Sandheden er et sted i midten: Barcelona er en del af både Spanien og Katolonien. I modsætning til de fleste katalaneres ønske, så er den nordøstlige iberiske region ikke en uafhængig stat, og kan dermed officielt kvalificeres som en del af Spanien. Men katalansk kultur er stadig unik på det europæiske kontinent, og har endda sit eget sprog. Kataloniens historie er spændende læsning på flyet til Barcelona – destinationen som vi skal snakke om i dag.

Barcelona er vokset til en af de mest besøgte destinationer i Europa over de sidste to årtier. Det er en ung, pulserende og kulturrig by ved Middelhavets kyst. Barcelonas El Prat lufthavn er en af de største i Spanien, med daglige afgange til og fra hele verden. På samme tid er jernbanenetværket til resten af Europa fabelagtigt.

fg

Men hvorfor er Barcelona så populært et sted? For det første så skal kulturarven nævnes – Det er Gaudís by. Den berømte spanske arkitekt skabte det moderne Barcelonas ansigt og tegnede byens mest kendte monument – La Sagrada Familia-katedralen.

Bygningen er 170 meter høj og har været under konstruktion de sidste 120 år (den er skemalagt til at være færdig i løbet af det næste årti).

En anden af Barcelonas attraktioner er stranden – byen har 8, og den mest kendte er Barcelonetta. Komplet med gyldent sand og klart, blåt vand. Sport som kite surfing, jet ski og strandfodbold er ekstremt populært her.

fxgfd

Som nummer tre (og vigtigst for nogle) er der FC Barcelona. Den legendariske fodboldklub, kendt af millioner i hele verden, trækker tusindvis af turister til hvert år, der kommer for at se fodboldkampe. Camp Nou (Barcelonas hjemmebane) bliver hvert år besøgt af mere end 2 millioner mennesker, hvor stort set alle køber mindst en souvenir fra dette “fodboldtempel”.

Andre steder inkluderer den fabelagtige Park Guell, en temapark som inkluderer en anden af Gaudís arkitektoniske perler, Placa Royal, byens hovedplads, hor rådhuset ligger og La Ramblas shoppegade, hvor turister og lokale står i lange køer på Black Friday.

cxc

For at konkludere, man bør besøge Barcelona mindst en gang i sit liv. Den har en unik kultur, venlige mennesker og godt vejr.

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment