Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Fester > Halloween i verden

Fester

Halloween i verden

Halloween i verden
november 02
19:06 2015

USA’s Halloween er den mest kendte tradition, ligesom de magiske ord ”slik eller ballade?”. Men der er masser af steder, hvor 1. november har en anderledes eller speciel mening.

USA: SLIK ELLER BALLADE?

Halloween bliver fejret i hele USA og Canada. Der mangler ikke en detalje: hekse, feer og monstre; jokes,nogle mere harmløse end andre, til tider for hårde; orange græskar med glødende udskårede ansigter; spøgelseshistorier nænsomt hvisket blandt en gruppe venner… huse dekorerede med Halloween-motiver og det vigtigste element: børn der går fra hus til hus, mens de spørger det berømte ”slik eller ballade?” og venter på svaret.

MEXICO: DE DØDES DAG

Mexicansk kultur er en af de mest originale, når det kommer til 1. november. Denne festlighed bliver fejret over to dage: den førstedag i måneden er dedikeret til børnenes sjæl, og dagen efter til de voksnes. Der er masser af særheder relateret til den mexicanske Halloween.
Velkomstofringer: en slags altre bliver sat op med mad og drikke, frugt, slikkranier og legetøj, hvis nu børnene kommer.
Besøg på kirkegården, hvor man oplyser denne hellige gård med stearinlys over gravene og stierne. Folk tager blomster og nogle gange er der musikgrupper, der synger de afdødes yndlingssange tæt på deres grave.

shutterstock_209082946_21
”Catrinas” over det hele. Det er de velkendte kranier iklædt den særeste og mest farverige påklædning. De kan findes i huse og på offentlige steder, men også i tærter og slik. Hvor har du ellers muligheden for at tage en bid af et sødt kranie?
Fra “trick or treat?” til “¿me da una calaverita?”, der kan oversættes til ”Må jeg få et lille kranie?”. Den nordamerikanske indflydelse er klar og tydelig nogle steder i Mexico, hvor nogle detaljer fra USA er blever adopteret.

IRLAND: LAD FESTEN BEGYNDE!

Irernes smag for fester gør ingen undtagelse med Halloween. Det er en af de lande hvor festligheden opstod. Mange århundreder senere er denne hedenske begivenhed blevet til en perfekt undskyldning for at sjov og spas frit spil: temaparader, bål, fyrværkeri og masser af kostumer.

shutterstock_314268092_21
Organiserede lege som ”at jage” æbler med munden eller at lede efter en skat er meget populære blandt børn og voksne. Gastronomien er, ligesom i Spanien og andre lande, en ektremt vigtig del af denne fejring: indsamlet slik, cocktails og bagte æbler med mælk, og øl – hvilket leder os til nattens typiske drik: the Lamb’s woos.

ØSTRIG: GRÆSKARET ER STJERNEN

Den årlige Græskarfestival – Kúrbisfest – er den perfekte plan til denne tid på året. Det finder sted i Retz, et lille sted i den sydlige del af Østrig, tæt ved grænsen til Tjekkiet.
Denne skønne lille landsby er i to dage ansvarlig for at holde en fest for græskaret: glødende objekter, en Halloween-parade, musik og fantastisk mad.

shutterstock_222075625_21

Et andet kendetegn ved den østrigske Halloween er ligheden med den mexicanske tradition: vand, brød og lys bliver efterladt på et bord, hvis nu ånderne kommer i løbet af natten og vil have noget af spise eller drikke.

HONG KONG: YUE LAN, DET SULTNE SPØGELSES FESTIVAL

I takt med troen på at spøgelserne går rundt omkring os om natten den 31. oktober til den 1. november, brænder folk frugt eller billeder af penge. På den måde vil det ankomme til åndernes land og bringe fred til deres sjæle! Der findes også den berømte ”Matsuri”, en gadefestival der samler tusindvis af unge i butikker og på barer, hvor de fejrer dette øjeblik mens de får noget at drikke og lytter til musik.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment