Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Tre fantastiske filmlocations i Sydeuropa

Destinationer

Tre fantastiske filmlocations i Sydeuropa

Tre fantastiske filmlocations i Sydeuropa
januar 29
11:21 2016

Norditaliens by Venedig er en perle, som er rig på romantik, vendt mod vandet og derudover er det også byen, hvor mange kendte film er blevet optaget.

shutterstock_244022695

De charmerende og labyrintiske gader er blevet gengivet adskillige gange på filmlærredet, og ikke uden grund. Den historiske by blev i 1987 optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. En rejse til Venedig med Bravofly byder på en tur i filmstjernernes fodspor, hvor det i kronologisk rækkefølge vil være værd at nævne klassiskeren “Døden i Venedig” (1971), hvor en scene udspiller sig i Lido di Venezia, hvilket er en flere kilometer lang sandbanke med ca. 20.00 indbyggere, og hvert år i september danner denne sanselige strand rammerne for en film festival. Envidere var pladsen Campo San Barnaba stedet hvor eventyren Indiana Jones (Harrison Ford) ledte efter den hellige Gral (Indiana Jones 3, – Det Sidste Korstog 1989), dog er scenerne indendørs filmet et andet sted.

Men det er ikke kun film af ældre dato, der har anvendt Venedig som eksotisk kulisse. Man skulle næsten tro, at filmen The Tourist (2010) var sponsoret af Venedigs turistmyndighed eftersom filmen bruger mere end 50 locations rundt omkring i byen og derfor fungerer som en fuldendt reklame for byen. Heriblandt er øen La Giudecca, som ligger blot få minutters vaporettasejlads fra Dorsoduro og San Marco, en særlig seværdighed.

shutterstock_222075742

Du kan på denne sejlads opleve Chiesa del Redentore. Bygningen blev opført i 1577, og her kan du opleve en storslået udsigt tværs over vandet. Derudover er kirken omdrejningspunkt for den årlige pilgrimsfærd i den anden lørdag i juli måned. Langs vandkanten er der placeret flere hoteller både i den mere luksuriøse slag såsom Albergo Cipriani og Molino Stucky Hotel samt et rigt caféliv. Hvis du efter en dag i blandt andet Angelina Jolie og johnny Depps fodspor ønsker et mere lokalt miljø, kan det betale sig at slutte dagen af med at søge mod Calle dell’Erbe hvor der på romantiske træterrasser ud mod kanalen ligger restauranter, som byder på solide retter fra det regionale køkken.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment