Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Europa > Eiffeltårnets historie

Europa

Eiffeltårnets historie

Eiffeltårnets historie
februar 18
12:54 2016

Eiffeltårnet er blandt de mest genkendelige konstruktioner i verden. Nu-til-dags er det svært at forestille sig Paris uden Eiffeltårnet. Det er ikke bare blevet et symbol for Paris men for hele Frankrig.

shutterstock_112137761

Ingeniøren der designede tårnet hed Gustave Eiffel, og det er ham, som tårnet er opkaldt efter. Eiffeltårnet blev rejst som indgang til Verdensudstillingen i 1889, der blev afholdt i Paris. I begyndelsen blev projektet omgivet af kontroverser og kritik. De førende kunstnere, forfattere, arkitekter og intellektuelle startede en underskriftsindsamling mod tårnet. Konstruktionen af tårnet begyndte dog ufortrødent i 1887, og det stod færdigt i Marts 1889. Selvom det blev en omgående succes blandt folk, så vedblev noget af kritikken. Den franske forfatter Guy de Maupassant spiste hver dag på toppen af tårnet, og da han blev spurgt hvorfor, så svarede han, at det var det eneste sted i Paris, hvor man ikke kunne se Eiffeltårnet.

shutterstock_28896850

Højden på Eiffeltårnet er 324 meter, og det var den højeste bygning i verden i mere end 40 år indtil Chrysler-bygningen blev bygget på Manhattan. Der er tre niveauer åbne for besøgende og to restauranter: Le 58 Tour Eiffel på det første niveau og Le Jules Verne på det andet. Der er to måder at nå de først to niveauer, trapper eller elevator. Den sidste platform er kin muligt at nå med en lift.

shutterstock_183286505

I begyndelsen havde Eiffel kun fået en kontrakt på 20 år til sit tårn, og det skulle have været revet ned i 1909, men det blev besluttet at lade tårnet stå efter kontraktens udløb, da det kunne bruges til kommunikationsformål. Ydermere havde Eiffel en lejlighed i toppen af tårnet hvorfra han udførte eksperimenter og meteorologiske observationer.

Nu-til-dags er Eiffeltårnet det mest besøgte monument i verden med omkring 7 millioner besøgende hvert år. For at undgå lange køer, så anbefales det at købe billetter online i forvejen.

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment