Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Europa > Hvor kommer bynavnene fra?

Europa

Hvor kommer bynavnene fra?

Hvor kommer bynavnene fra?
februar 18
13:39 2016

De store byer i verden har mange forskellige navne, og nogle af dem er virkelig specielle og interessante. Nogle eksempler er London, Paris og Bruxelles. At kende rødderne til disse navne vil hjælpe os med at forstå kulturen og landet bedre.

Den første by vi vil analysere er London. Ordet betyder “Lang flod, der er bred at vade over”. Ydermere tror lingusiten Richard Coates, at London betød “Lowonidonjon”, den keltiske form af ordet “Lowonida”.

shutterstock_223809409

London har fire steder optaget på Verdensarvslisten. Det er Tower of London, Paladset, området Westminster, Greenwich hvor Royal Observatory ligger og St. Margarets Kirke.

Opdag rødderne til navnene på nogle af de vigtigste byer i verden!

Berlin betyder “sumpet land”, men mange tror, at det stammer fra “bjørn”, for som du måske ved, så er symbolet på den tyske hovedstad en bjørn. Den sande historie er, at Berlin blev grundlagt som en slavisk by. Ydermere blev byen kåret til Creative City af UNESCO i 2006.

shutterstock_370346450

Paris er en af de mest berømte byer i verden, og overalt anses den desuden som den mest romantiske. Navnet har sin oprindelse i “Parisii”, en galgo by beliggende ved bredderne af Seinen, den vigtigste i Paris. Ydermere betyder ordet Paris “lysets by” eller “Vile Lumiére´” på fransk. Det navn opstod fordi Paris var den første by i verden, der blev oplyst af lygtepæle i gaderne.

shutterstock_150496139

Til sidst finder vi byen Madrid. Navnet Madrid betyder “fontæne”, og det opstod fordi, der var meget vand her før i tiden, og selv i dag er der mange floder og søer.

shutterstock_111811289

Du kan finde masser af fly til gode priser hos Bravofly. Som du kan se, så er historierne bag nogle af verdens hovedbyer virkelig interessante og altid gode at vide.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment