Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Tema > Valentinsdag

Tema

Valentinsdag

Valentinsdag
februar 14
12:40 2016

Hvert år på den 14. februar fejrer folk over hele verden Valentinsdag. Normalt udveksler man gaver, blomster og chokolade og får en romantisk middag enten hjemme eller på en restaurant. Men hvor kommer denne tradition fra?

shutterstock_232808992

Rødderne til denne højtid kan dateres til det 5. århundrede og den begyndte som en fejring indenfor den kristne kirke. Ifølge en legende, så var der en præst i Rom kaldet Valentin, der viede soldater, som ikke havde lov til at gifte sig, da ægteskabet var blevet forbudt af Kejser Claudius II. Da det blev opdaget at Valentin havde udført vielser i smug, blev han dømt til døden. En anden legende siger at mens han var i fængsel, blev han forelsket i fangevogterens datter og sendte hende et brev underskrevet: “Din Valentin”. Selvom sandheden bag rødderne er usikre, så er en ting klart – figuren Valentin var omringet af heltemod og romantik.

Men det var ikke før det 18. århundrede at folk begyndte at fejre dagen, som vi gør det i nutiden. Skikken med at give gaver, sende kort og chokolade blev født i Storbritannien. Folk startede med at sende hjemmelavede kort og beskeder og i det 19. århundrede startede fremstillingen af kortene. Nu-til-dags bliver omkring 25 millioner kort sendt ud i Storbritannien og over 190 millioner kort i USA.

 

Traditionen med at fejre Valentinsdag har spredt sig over hle everden og bliver i dag fejret i et stort antal lande. I Kina er dagen kendt som “De elskendes festival”. I mange latinamerikanske lande er dagen kendt som de elskendes dag, “el día de los enamorados”. Den bliver også fejret i majoriteten af de europæiske lande. Denne dag foretrækker tusindvis af par at fejre dagen mens de besøger en europæisk by for at nyde den romantiske atmosfære. Paris, Venedig og Prag bliver anset som de mest romantiske byer og er de mest almindelige destinationer på denne dato.

shutterstock_308300333

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment