Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Vinsmagning i Frankrig

Destinationer

Vinsmagning i Frankrig

Vinsmagning i Frankrig
februar 03
13:09 2016

Vinentusiaster vil sige, at et land skal opleves gennem dets vine, og hvis du rejser til Frankrig er denne aktivitet særlig oplagt grundet den store popularitet for franske vine.

shutterstock_246671413

Du kan både som nybegynder eller som vin ekspert få en fantastisk smags- såvel som kulturoplevelse på flere udsøgte steder i Paris eller besøge en vingård i vindruernes eget miljø underledelse af en vinekspert, hvor du her også ville kunne opleve, hvordan vinen bliver skabt. I denne artikel vil du blive vejledt i vinsmagning generelt.

Hvad går vinsmagning ud på

Under en vinsmagning vil du blive præsenteret for adskillige franske vine, hvor der evt. bliver knyttet en historie om druens vækstforhold og senere forarbejdning. Nogle kraftige vine anbefales det at indtage uden mad til, men ofte kan en stor del af smagsoplevelsen også være det du komplementerer den med i form af brød, ost og charcuteri (tørret kød), som du vil indtage under kyndig vejledning fra en erfaren sommelier. Tjeneren vil guide dig i særlig vinsmagning teknik, da formålet er at smage så mange detaljer som muligt under seancen og samtidig undgå at blive fuld.

shutterstock_106177799

Hvor længe varer en vinsmagning

En vinsmagning vil typisk vare 1-2 timer og ofte vil du kunne vælge imellem flere forskellige sammensatte tilbud. På 1 time vil du typisk nå at smage 3 omhyggeligt udvalgte vine, bliver introduceret til vinsmagningsteknikker og få en simpel indførelse i franske vine.

Vælger du derimod et lidt længere forløb og kombinerer det med en frokost, vil du får en mere dybdegående indføring i professionelle smagsteknikker og tilmed smage flere vine.

Du vil også få en større indsigt i diverse franske vinområder såsom Rhône, Bordeaux og Champagne. Sidstnævnte giver også anledning til i stedet at tilmelde sig en champagnesmagning. For at få øje på og kunne smage de karakteristika som er typisk for en bestemt region, er det oftest nødvendigt at smage vine fra de lidt bedre producenter. Så ønsker du at finde bedre og mere typiske vine, kan det godt betale sig at foretage noget research forhånd, da Frankrig bestemt også kan byde på ligegyldige smagsoplevelser.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment