Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Europa > Skt. Petersborg, den store ukendte

Europa

Skt. Petersborg, den store ukendte

Skt. Petersborg, den store ukendte
april 10
21:54 2016

Skt. Petersborg er helt sikkert en af de smukkeste byer i verden og et virkelig interessant sted at besøge. Variationen i attraktioner, paladserne, utrolige museer, bådture langs floden og de betagende haver, kan holde enhver besøgende underholdt i et par uger.

shutterstock_357158000

Byen blev grundlagt af Zar Peter den Store i 1703, og var efterfølgende Ruslands hovedstad i mere end to århundreder. Peter og Paulus-fæstningen er byens citadel. Den er aldrig blevet brugt til sit formål og i begyndelsen af det 20. århundrede blev det omdannet til fængsel. I nutiden er det hjemsted for Skt. Petersborgs historiske museum samt Peter og Paulus Katedralen, der med sit klokketårn er blevet et af symbolerne på Skt. Petersborg som den kulturelle hovedstad i Rusland. Mange russiske kunstnere og forfattere, såsom Dostoyevsky, boede her og blev inspirerede af den unikke atmosfære i byen. I dag er Skt. Petersborg hjem for mere end 200 museer, de fleste af dem beliggende i historiske bygninger. Det største museum, som desuden er kendt i hele verden, er Eremitagen, der plejede at være residens for Zaren. Kunstsamlingen på Eremitagen er en af de største i verden. Et andet vigtigt museum er Kunstakamera, der er anset som værende det første museum i Rusland. Dets samling blev startet af Peter den Store i 1714 for at bevare både menneskelige og naturlige kuriositeter fra hele verden.

shutterstock_200444813

Skt. Petersborg blev bygget ved bredderne af floden Neva og dele af byen er beliggende på flere øer.

shutterstock_367896182

Derfor er en af de bedste måder at udforske byen på at tage en bådtur. Der er mange guidede ture, men det er også muligt at leje en lille båd og sammensætte din egen rute. Da floden Neva er porten til det Baltiske Hav er der mange skibe, der passerer igennem ved midnat, og det gør at åbningen af broen er en af de mest kendte attraktioner i byen. Åbningen af broen tiltrækker især mange mennesker under White Nights-sæsonen. De smukkeste broer er Palace Bridge og Trinity Bridge.

 

 

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment