Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Europa > En af de smukkeste kystbyer: Mojacar

Europa

En af de smukkeste kystbyer: Mojacar

En af de smukkeste kystbyer: Mojacar
april 12
08:41 2016

Majocar, en lille by beliggende i det sydlige Spanien, er en del af netværket af de smukkeste byer i Spanien (los pueblos más bonitos de España). Klimaet, den 17 km lange strand, arkitekturen, og alle huse malet i samme farve gør Mojacar en af de mest charmerede byer på den spanske kyst.

shutterstock_254326912

Mojacars historie kan dateres tilbage til 2000 f.Kr., da de handlende ankom og gjorde området til deres bosættelse. Under græsk styre blev bosættelsen kaldet Murgis-Akra, under muslimsk styre blev den kendt som Muxacra og til sidst fik den sit moderne navn Mojacar.

Mojacar er blandt de byer med den højeste procentdel af udenlandske beboere i Spanien. Det er på grund af de svære økonomiske og demografiske problemer som området led under i 1960’erne. For at redde byen sendte borgmesteren i Mojacar en besked ud til den internationale presse, hvor han lovede en byggegrund  indenfor et år på én betingelse: husene skulle bevare byens originale stil. Sådan begyndte immigrationen til Mojacar. I dag kommer 60 % af indbyggerne fra udlandet, især fra England, Tyskland og de skandinaviske lande.

De vigtigste højtider i Mojacar er Påskeugen og den muslimske og kristne højtid, hvor overgivelsen af det muslimske Mojacar til de katolske konger bliver mindet den 12. juni. I slutningen af August fejrer Mojacar Fiestas Patronales, hvor det berømte Carrera de Cintas, også kendt som bælteracet, finder sted. Unge kvinder lægger bælter på vejene og så skal mændene prøve at få fat i dem, mens de rider på en hest.

shutterstock_76277941

Byen er delt op i to dele, den ene ligger på bakken (Mojacar Pueblo) og den anden på stranden (Mojacar playa. På grund af varieteten af strandbarer, klubber og restauranter langs stranden er Mojacar blevet en populær destination blandt unge mennesker i Spanien og resten af Europa. På samme tid tilbyder byen gode faciliteter til familieferier.

shutterstock_292765331

 

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment