Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Besøg den smukke hovedstad med ansigtet mod havet

Destinationer

Besøg den smukke hovedstad med ansigtet mod havet

Besøg den smukke hovedstad med ansigtet mod havet
juli 19
10:02 2016

Helsinki er hovedstaden i Republikken Finland, og grundet dens beliggenhed er det muligt at komme dertil med et krydstogtskib fra Danmark eller bestille en billig flyrejse via Bravofly.

Aktiviteter i byen

Helsinki er en af de få hovedstæder i verden som har egentlig natur tæt på dets indbyggere. Natur og by går op i en højere enhed, når der blot et stenkast fra Helsinkis betagende arkitektur venter dig en anden verden i hjertet af byen. Helsinki har sin egen “Central park” ved navnet

Keskuspuisto, som fylder 1000 hektar, hvilket svarer til ca. 1360 fodboldbaner. Her kan du følge årstider via naturen med de skiftende farverne på bladene, og det er her du ser finnerne gå hen for at træne, studere naturen eller blot slappe af. Fordelen ved at have sådan et mekka midt i byen er, at mange indbyggere har mulighed for at gå igennem området dagligt på vej til skole eller arbejde.

Fra søsiden kan du få øje på byen Domkirke, som er en voluminøs flødeskumskage, opkaldt efter sin hvide farve og fra indgangen kan man skue ud over næsten hele byen. Hvis du allerede er inden i byen, kan du via senattorvet gå opad en enorm trappe, og den vej fra besøge Domkirken. Kirken er ikke særlig stor, så der er ingen grund til at sætte lang tid af til at besøge den.

I stedet for kan du sigte mod markedspladsen Kauppatori ved havnen, hvor det udover at være muligt at gøre en god handel også kan få et lækkert måltid, som meget oplagt kunne være fisk. Eller blot en kaffe med de lokale Pulla som er hvidt brød med kardemomme. Hvis du ikke allerede har planlagt en tur til Lapland, så kommer Lapland til dig i form af souvenir på dette markedet. Det vil være muligt at støre på alt rensdyrskind, pelshuer, varme luffer og alverdens køkkenredskaber i træ. På markedet vil du også finde en indendørs torvehal.

Derudover byder Helsinki også på finsk møbeldesing og heriblandt Alvar Aalto, som blandt andet er at finde i butikken Artek langs Esplanaden.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment