Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Hovedstaden for det europæiske samarbejde

Destinationer

Hovedstaden for det europæiske samarbejde

Hovedstaden for det europæiske samarbejde
juli 25
10:41 2016

Bruxelles eller Bryssel er først og fremmest Belgiens hovedstad. Men en rejse til Bruxelles vil også give dig mulighed for at besøge hovedsædet, hvor mange beslutninger vedrørende det europæiske samarbejde bliver vedtaget.

 En sproglig oplevelse

Byen er derfor præget af et meget internationalt miljø, og er du sprogligt interesseret er denne by at fremhæve som en ekstra spændende oplevelse. Du vil på dine ture gennem gaderne kunne identificere mange forskellige sprog. Dette skyldes ikke kun det europæiske hovedkontor, men er også en konsekvens af, at Belgien rent geografisk har både Holland, Tyskland, Luxembourg og Frankrig som naboer. Fransk og nederlandsk er de officielle sprog i regionen, men det dominerende sprog vil være fransk, da størstedelen af dens indbyggere har dette som deres modersmål. Byens internationale høje politiske aktivitetsniveau gør det til en by, hvor det skal være nemt at komme til og fra, og derfor er der udviklet en velfungerende infrastruktur både hvad angår at rejser til og fra byen, men også transporten rundt i byen.

Byen der har både politik og chokolade som deres varetegn

Udover at være scene for international politik byder byen også på adskillige seværdigheder. Her kan nævnes Grote Markt (Grand-Place), som er en plads  UNESCO placerede på sin Verdensarvsliste i 1998 og med god grund. Pladsen emmer af atmosfære, og der er rig mulighed for at sætte sig og indtage dens charme fra en af de mange fortovscafeer, som den maleriske plads er udstyret med. Kun et stenkast fra denne plads finder man la Boutique Tintin, som er den belgiske tegneseriefigur skabt af Hergé (pseudonym for Georges Remi). Denne tegneserie har opnået international anerkendelse og blandt de mest læste i Europa både på grund af sin originalitet, spænding og ikke mindst anvendelse af humor. Et gensyn med denne tegneseriefigur vil derfor kunne vække det indre barn efter en politiske debat om Den Europæiske Unions fremtid, og  tilværelsen kunne yderligere blive forsødet belgisk chokolade fra en af de små butikker, som sælger frisk og hjemmelavet chokolade og tilmed uden konserveringsstoffer, som der ellers ofte er i den chokolade, vi får importeret til Danmark.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment