Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > 12 timer i Antwerpen

Destinationer

12 timer i Antwerpen

12 timer i Antwerpen
august 15
12:30 2016

Antwerpen er en international havneby i Belgien. Den ligger blot 40 minutter i tog fra Bruxelles, og byen har mindst lige så meget at byde på, selvom der kun har ca. halvt så mange indbyggere som i Bruxelles.

Sprog

Belgien er kendt for både at have flamsk og fransk som officielle sprog, men da Antwerpen er hovedstaden i provinsen af samme navn, så vil du primært høre flamsk i gaderne. Flamsk er lige som dansk et sprog som kun tales af ganske få, og derfor er det nemmere at begå sig på engelsk i Antwerpen, fordi befolkningen i højere grad har erhvervet sig gode engelsk kompetencer.

Transport

Hvis du er fløjet på en forlænget weekend til Bruxelles med hjælp fra Bravofly, så kan det meget vel betale sig at tilbringe en af dagene i Antwerpen. På under en time kan du skifte storbysarena, og i weekenden rejser du til halv pris. Det vil sige, du kan for blot 8,40 EUR komme tur/retur fra eksempelvis Bruxelles Nord station, og billetten er åben. Så efter kl. 19 fredag aften og frem til søndag midnat bestemmer du selv, hvornår du vil rejse frem og tilbage.

Smykker og shopping

Ved ankomsten på central stationen støder du direkte på Pelikanstraat, som er kendt for byens mange smykkeforhandlere og du kan også finde steder, hvor du kan overvære diamantslibning eftersom Antwerpen er et verdenscentrum for diamanter. Udover smykker, så finder du også Antwerpens kommercielle shoppegade blot 2 minutters gang fra stationen. Her er ofte liv af både gade musikanter.

Plantin-Moretus museum

Viser den ældste måde at trykke bøger og for blot 4 EUR får du en tur i huset, hvor den første industrielle printeværksted foregik. Herfra kan du gå videre og besøge katedralen for så at blive ledt videre ud til det fantastiske 10-etagers MAS museum, hvor du kan tage gratis op på taget og få en udsigt over hele byen.

Mad og drikke

Lørdagen byder på Vreemdelingenmarkt, hvor du kan få både vådt og tørt, mens du efter besøget på MAS museet kan besøge Heavenly pizza eller en af de andre restauranter i området. Man spiser godt og til billige penge.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment