Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Rejseråd > Hvad kan jeg gøre, hvis mit fly bliver aflyst?

Rejseråd

Hvad kan jeg gøre, hvis mit fly bliver aflyst?

Hvad kan jeg gøre, hvis mit fly bliver aflyst?
september 30
16:04 2016

Ingen bryder sig om, at deres fly bliver aflyst, men sandheden er, at fly ofte bliver aflyst og når det sker, så er det som regel en rigtig dårlig oplevelse. Dog er der mange forskellige ting, du kan foretage dig, hvis uheldet er ude og dit fly bliver aflyst. Hvis du ender i en sådan situation eller vil undgå at ende i den, så følger der nedenfor en række punkter, som måske vil kunne hjælpe dig:

 

Begynd at rejse om morgenen

En tredjedel af de forsinkelser eller aflysninger af fly der finder sted, sker på grund af, at der, når der først er sket et problem, følger en masse efter. To tredjedele er på grund af problemer med vejret. Der er færre forsinkelser og aflysninger om dagen. Derfor, hvis du vil undgå dem, er det bedre at rejse om morgenen, hvor vejret som regel er tilforladeligt.

 

Rejs ikke med de regionale fly, der flyver fra en hub

Der er nogle hovedlufthavne, såkaldte hubs, der omprioritere de små regionale fly. Hvis du flyver fra en stor lufthavn, så prøv at sørge for, at du booker en billet til en mindre en. Du bør undgå regionale jetfly, der flyver ud af hovedlufthavne, hvis du ønsker at slippe for aflyste flyvninger.

 

Foretag hurtigt et opkald til flyselskabet

Hvis dit fly er blevet aflyst, bør du ringe til flyselskabet med det samme. Du bør ikke følge flyselskabets anvisning om at stå I kø og vente, nej, du bør I stedet foretage et opkald med det samme, så de kan hjælpe dig på bedst muligt måde – og hurtigt. Flyselskabet vil være I stand til at fortælle dig, hvad dine bedste muligheder er i din situation samt hvad du bør gøre, hvis du vil fortsætte din rejse. Et aflyst fly er altid ubelejligt.

 

Få kompensation

Ifølge den amerikanske afdeling for transport (U.S Department of Transportation) har du en lille ret til, at blive kompenseret, hvis dit fly er aflyst. Hvis dit fly er aflyst eller forsinket, kan flyselskaber refundere dig for tilslutningsfly eller måske endda hjælpe med at ombooke dig til en anden flyvning. Endvidere kan der også være nogle flyselskaber, der kan yde en form for bistand i forbindelse med refundering – så det er vigtigt, at du tjekker dine muligheder.

 

Du kan ydermere også tjekke forskellige hjemmesider såsom FareCompare for at se og vurdere dit flyselskabs afbestillingsregler. Sørg for, at du undersøger det nøje. En masse mennesker glemme ofte, hvad de kan forvente af deres flyselskab og hvad de ikke kan. Husk dog på, at dette er en ret og altså en mulighed, som du nemt kan vælge at udforske, hvis dit fly bliver aflyst.

 

Planlæg forud

Du bør altid forberede dig på det værste. Begynd med at flyve direkte frem for at mellemlande rundt omkring og vær opmærksom på ikke at forlade lufthavnen for sent. Det hele kan lade sig gøre. Dét du kan gøre et, at planlægge forud, så du ved hvad du går ind til og hvad du skal gøre, hvis du skulle være så uheldig, at dit fly aflyses.

 

Det er meget almindeligt med aflyste fly. Dog er alt ikke tabt, da der er massere af ting, du kan gøre, hvis du ønsker at forberede dig til en. Følg de få råd ovenfor.

 

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment