Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Den glemte hovedstad – Wien

Destinationer

Den glemte hovedstad – Wien

Den glemte hovedstad – Wien
oktober 17
11:03 2016

Østrigs hovedstad har historisk set spillet en stor rolle i en lang række litterære værker, og er et charmende åndehul. Men denne gamle europæiske kejserby, som tidligere var en verdensby, har stået lidt i skyggen af fremgangen i mange andre moderne hovedstæder i Europa. En del af charmen i Wien er måden hvorpå gamle bygninger har fået nyt liv. Her finder du mange store og overdådige bygninger, som har fået nye funktioner, og det mest bemærkelsesværdige eksempel er uden tvivl Museumsquartier (MQ), som er de forhenværende barokstalde. Disse bygninger stod i mange år ubrugte, fordi man ikke vidste, hvad man skulle stille op med dem. Siden hen er de så blevet omdannet til et kunstnerisk område, som har givet fornyet liv med sine mange kulturelle tilbud. Det er derfor også et populært mødested for de lokale i byen.

 Arkitektoniske højdepunkter

Hvis du er interesseret i fascinerende arkitektur, så kan Wien byde på den gotiske katedral Stehansdom, som med sit høje tårn på 137 meter, er en kirken fra Middelalderen. Denne kirke er en af byen varetegn og fra tårnet får du samtidig en af byens bedste udsigter over byen.

I det hele taget er det anbefalelsesværdigt at besøge det nye Museumskvarter i nærheden af Museumsplatz. Dette område er centrum for alle kunstinteresserede og byder også på det verdenskendte operahus, Staatsoper.

 Hippe kvarterer til shopping

Kvartererne Freihausviertel og Neubau fremstår som nogle af de populære områder for moderne shopping med over 600 butikker og deriblandt små eksklusive designerbutikker.

 Kaffetradition

Dertil kan tilføjes en tur på kaffehus, da Wien er en af de byer i Europa om har en særlig kaffehus tradition. Det er tilnærmelsesvis en livstil for wienerne og du kan opleve dette på steder som Phil eller Café Griensteidl og samtidig få lidt en smag af historie og tradition. Dette gælder også på Café Schwarzenberg, som ligger placeret centralt på boulevarden, Ringstrasse, hvor du heller ikke skal snyde dig selv for en smagsprøve fra deres store kageudvalg.

Bestil derfor din billige rejse til Wien via Bravofly og få en uforglemmelig oplevelse.

 

 

 

 

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment