Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Destinationer > Sønderborg – historisk, dansk købstad

Destinationer

Sønderborg – historisk, dansk købstad

Sønderborg – historisk, dansk købstad
november 02
10:47 2016

Umiddelbart står Sønderborg ikke højt på de mange kendte lister over byer, man skal besøge, men det betyder ikke, at den Sønderjyske købstad og by ikke har en masse at byde på. Sønderborg er fysisk delt i to – opdelt af Alssund ligger en del i Sønderjylland og størstedelen af byen på øen Als. Byens to dele forbindes af Christian X’s bro og Alsunsbro.

 

Hvad kan jeg lave i Sønderborg?

Sønderborg er i særdeleshed en historisk by. Dansk historie og kultur vil tydeligt kunne mærkes på byvandringer gennem byens hyggelige kvarterer. Særligt Sønderborg slot er et af byens vartegn. Slottet befinder sig på vestsiden af bydelen på Als. Slottet var oprindeligt byens borg, da den lå strategisk placeret i forhold til at forsvare landet for uvedkommende. Slottet er både smukt udvendigt og indvendigt og indeholder et væld af historie, som kan gøre dig klogere på dit land, Sønderjylland og Sønderborg. Har du børn med er oplevelsesparken Universe som regel også en klar favorit. Her er der aktiviteter og sjov for hele familien – med droner, robotter og et væld af andre videnskabelige og science-prægede oplevelser.

 

Midtbyen er kendt for sin smukke og idylliske havnefront. Herfra kan du nå gågaderne, det hyggelige café- og restaurantmiljø samt butikker og skønne, små forretninger. Har du interesse i at shoppe, så skal du besøge Borgen Shopping. Dette er et stort butiksunivers – en by i byen – hvor du kan shoppe løs i timevis i 50 specialbutikker. Også Center Øst i udkanten af byen er et mekka for både special- og dagligvarebutikker.

 

Historie og kultur

Dybbølmølle, Ulkenbøl kirke og ringridning er blot nogle af de skønne ting, du kan opleve i købstaden. Ringridning er en vigtig del af den sønderjyske kultur og en kendt, historisk tradition i landsdelen. På udvalgte datoer kan du opleve det, så planlæg gerne din tur efter det. På Sønderborgs turistside kan du finde en kalender over relevante arrangementer og events i byen. Her kan du også finde information om rundvisninger og byvandringer, som vil føre dig forbi de vigtigste vartegn i byen, og give dig en masse information om byens historie og fantastiske bygningsværker. Byvandringerne kan også vise dig rundt i andre af områdets skønne byer, herunder Gråsten og Augustenborg. Området omkring Sønderborg er nemlig i det hele taget spækket med gode oplevelser for hele familien – både på gåben, på cykel og i bil.

 

Slutteligt er et besøg på historiecenter Dybbølbanke omkring krigstiden i 1864 også et fantastisk sted for både store og små. Også her kommer I helt tæt på vores danske historie.

 

Har du fundet interesse i den Sønderjyske perle kan du læse mere om byen på Bravofly. Ydermere kan du også her se, hvordan du rejser til og fra Sønderborg.

 

Rigtig god fornøjelse!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment