Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Rejseråd > Hvilke flyselskaber er i år kåret som de sikreste?

Rejseråd

Hvilke flyselskaber er i år kåret som de sikreste?

Hvilke flyselskaber er i år kåret som de sikreste?
november 04
14:54 2016

Selvom fly er kendt som værende den sikreste form for transport, og at risikoen for at komme ud for en ulykke er mindre end at komme slemt til skade ved at falde ned af trapperne i hjemmet, så er nogle fly sikrere end andre. For dem som gå meget op i sikkerhed eller har flyfobi, vil denne artikel tydeliggøre, hvilket flyselskab der er det sikreste i år 2016.

 

Kåringen og ranglisten er lavet af JACDEC, Jet Airliner Data Crash Data Evaluation Centre – dette er et tysk selskab, som udarbejder globale sikkerhedsanalyser af kommerciel luftfart.

 

Nedenfor oplistes selskabets resultater af årets analyse:

 

Top fem over de sikreste flyselskaber i år 2016 er: Cathay Pacific Airways (Kina, Hong-Kong), Emirates (Dubai), EVA Air (Taiwan), Qatar Airlines (Qatar) and Hainan Airlines (Kina). Disse fem flyselskaber fra Asien og Mellemøsten er blevet ranglistet som verdens sikreste flyselskaber. Analysen tydeliggjorde også en top fem over de flyselskaber, som fik en mindre god bedømmelse af sikkerheden. Rækkefølgen viser flyselskaberne fra det dårligst rankede mod de bedre rankede: Vietnam Airlines (Vietnam), Lion Air (Indonesien), China Airlines (Taiwan), Avianca Colombia (Colombia), Garuda Indonesia (Indonesien), Malaysia Airlines (Malaysia).

 

I år indtager Vietnam Airlines en 60’ende plads, og altså det mindst sikre flyselskab af de analyserede.

 

En af årets overraskelser på listen var det irske flyselskabs Ryanairs placering og ranking. Til trods for dårlig medieomtale de seneste år ligger selskabet på plads nr. 34, og selskabet er altså kun ni pladser fra det spanske selskab Iberia, som er rangeret som nummer 25 på listen. Dog er årets største overraskelse, at Air France, American Airlines og Turkish Airlines er dårligere placeret på JACDECs liste end det irske selskab.

 

Ydermere er forskellene mellem de bedste 44 flyselskaber utrolig lille, hvilket betyder at disse mere eller mindre kan regnes for lige sikre. Fra placering nummer 45 begynder sikkerheden at være mindre.

 

Nu da du har mere information om sikkerhedsrangeringer og –rapporter kan du selv beslutte, hvilket flyselskab du i fremtiden har størst tillid til. Husk dog, flyv ikke med frygt, da fly altså er den sikreste transportform.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment