Bravofly – rejs verden

REJSEBLOG
Home > Rejseråd > Hvad kan du gøre med resten af den udenlandske valuta, når du rejser hjem?

Rejseråd

Hvad kan du gøre med resten af den udenlandske valuta, når du rejser hjem?

Hvad kan du gøre med resten af den udenlandske valuta, når du rejser hjem?
november 11
10:11 2016

Mon ikke, at du også før har oplevet at komme hjem fra din rejse og have lommerne fuld af udenlandsk valuta? Når du er i et andet land er kontanter og mønter ofte fordelagtige at have med. For eksempel er de oplagte at bruge, når du skal købe billetter til de gammeldags toge i Lissabon, når du skal bevæge dig rundt i byen. Eller måske når du når du skal have en kop kaffe på dit yndlings torv i Italien. Selvom det er rigtig dejligt på rejsen, så oplever mange, at de, når de kommer hjem og pakker tasken ud, står tilbage med en masse kontanter, som de – sandsynligvis – ikke kan veksle herhjemme i de danske banker. I dette øjeblik spørger de fleste sig selv om det samme simple spørgsmål – hvad skal man gøre med dem nu?

 

Heldigvis, vil dette opslag gøre dig lidt klogere og måske give dig nogle gode idéer til, hvad du kan gøre.

 

  • Mange valutaer bruges faktisk ikke mere. Størstedelen af de europæiske lande bruger i dag Euro og derfor er mange andre valutaer i dag historie. Hvis du kender en som underviser, kan du eksempelvis give dine resterende mønter til ham eller hende, så vedkommende kan bruge dem i undervisningen. For eksempel kan mønterne være relevante i fagene Geografi eller Historie.
  • Hvis du har en ven, et familiemedlem eller en kollega som planlægger en rejse kunne du give vedkommende dine tiloversblevne kontanter. Det ville helt sikkert falde på et tørt sted. På denne måde vil du glæde ham eller hende med lidt ekstra kontanter til rejsen og samtidig slippe af med nogle af alle de resterende mønter, som fylder i pungen.
  • Nogle mennesker sætter pris på at gemme tiloversblevne mønter som en souvenir. Dermed bliver den udenlandske valuta et minde om rejsen. Hvis du selv har det sådan, så kan du gemme mønterne i et gammelt syltetøjsglas eller andet. Det fylder ikke meget, men er en god måde at samle minderne på.
  • Hvis du finder en glæde i at kunne se tilbage på dine minder, er det også en god idé at samle dem alle i en bog. På denne måde kan du i en scrapbog samle dine billeder, postkort og mønter i ét album – og se tilbage på dem lige så tit du vil.

 

Som du kan se og læse, så er der mange forskellige måder hvorpå du kan bruge din tiloversblevne udenlandske valuta, når rejsen er slut. Du skal blot finde ud af, hvad du selv foretrækker.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment